Harkovba szállították a lelőtt Boeing utasainak személyes tárgyait

2014.10.15. 16:32

Szakértők fogják átvizsgálni a Kelet-Ukrajna fölött lelőtt maláj utasszállító lezuhanásának helyszínén eddig fellelt poggyászmaradványokat.

A holland szakemberekből álló keresőcsapatnak az elmúlt napokban sikerült átfésülnie egy kilenc kilométeres területet az MH17-es járat szétszóródott roncsainak térségében. A Harkiv megyei közigazgatási hatóságok közlése szerint a kutatást végzők számos olyan személyes tárgyat találtak, amelyek nagy valószínűséggel a gép poggyászteréből származnak.

Számos személyes tárgyat találtakForrás: RIA Novosti/Mikhail Voskresenskiy

Megkezdték a beazonosítást

A Boeing utasainak összegyűjtött holmijait tartalmazó szállítmány már megérkezett Harkivba. A Hollandiából érkezett szakértők az egyik helyi gyár raktárcsarnokában megkezdték a megtalált személyes tárgyak átvizsgálását és beazonosítását – áll a hatóság szerdai közleményben.

A malajziai utasszállító repülőgépet július 17-én lőtték le Ukrajnában. A gép Amszterdamból tartott Kuala Lumpurba, tíz kilométeres magasságban járt, amikor feltehetően egy légvédelmi rakétával lelőtték. A 280 utas és a 15 fős személyzet meghalt.