Ebolagyanús beteget találtak Libanonban

Vágólapra másolva!
Ebolafertőzés gyanúja miatt különítettek el egy beteget egy bejrúti kórházban. Ez az első ebolagyanús megbetegedés Libanonban.
Vágólapra másolva!

Ebolagyanú miatt különítettek el egy beteget egy bejrúti kórházban csütörtökön. Ez az az első ebola-gyanús megbetegedés az országban. A betegen libanoni férfi három napja érkezett a járvány által leginkább sújtott nyugat-afrikai térségből - közölte Vael Abu Faur libanoni egészségügyi miniszter. A beteget a bejrúti Rafík Haríri kórház speciális részlegében kezelik.

A miniszter közölte, amint megérkezik a vérminták laboratóriumi vizsgálatának eredménye, tájékoztatni fogják a közvéleményt.

Libanon több óvintézkedést vezetett be a betegség miatt, különösen azért, mert libanoniak ezrei élnek Guineában, Libériában és Sierra Leonéban. Az érintett országokból érkezőknek űrlapokat kell kitölteniük a beutazás előtt, a gyanús betegekkel érkező repülőgépeknek minden utasát ellenőrzik, és minden, 100 ágyasnál nagyobb kórháznak kötelező elkülönítő részlegek kialakítása.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb adatai szerint az 1976-ban felfedezett ebolavírus tavaly december óta 9936 embert fertőzött meg, közülük 4877-en belehaltak a betegségbe. A legtöbben Guineában, Libériában és Sierra Leonéban haltak meg a vérzéses láz következtében.