Nagyot nevetett Orbán Viktor Brüsszelben

Orbán Viktor Brüsszelben
Orbán Viktor Brüsszelben
Vágólapra másolva!
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Charles Michel belga és Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel beszélget az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napján az Európai Tanács székházában. 
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Burger Barna

Gazdaságpolitikai témák megvitatásával - a növekedés és munkahelyteremtés ösztönzési lehetőségeinek áttekintésével - folytatták pénteken az előző napon megkezdett brüsszeli tanácskozásukat az EU-országok állam-, illetve kormányfői. Az EU-csúcson Magyarországot Orbán Viktor miniszterelnök képviseli.

Orbán Viktor Brüsszelben Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Burger Barna

A csúcsvezetők a nyitó napról péntek hajnalba nyúló megbeszélésükön megállapodásra jutottak az unió 2030-ig szóló klíma- és energiastratégiájáról. Az egyezség értelmében a tagállamok kötelezően, kikényszeríthető módon az 1990-es szinthez képest legalább 40 százalékkal mérséklik szén-dioxid-kibocsátásukat, 27 százalékra növelik a megújuló forrásokból származó energia arányát energiatermelésükben, és az előrevetített számításokhoz képest szintén 27 százalékkal javítják az energiafelhasználás hatékonyságát.