Merényleteket készítettek elő Kárpátalján

Ukrán választás
Ukrán választás
Vágólapra másolva!
Egy terrorcselekmények elkövetésére készülő banda tagjait vették őrizetbe Kárpátalján az ukrán parlamenti választások napjára virradó éjjel.
Vágólapra másolva!

Az ukrán Belügyminisztérium hivatalos oldalán közzétett információ szerint a rendőrség és a nemzeti gárda járőrei hajnali két órakor igazoltattak két gyanús férfit Ungvár központjában. Ruházatuk és táskáik átkutatása során kézigránátokat, gyújtószerkezeteket és pokolgépek előállítására alkalmas egyéb eszközöket találtak. A gyanúsítottak egyike a Krímről, míg társa Oroszországból érkezett a kárpátaljai megyeszékhelyre.

Alapos okunk van feltételezni, hogy a férfiak egy terrorcselekmények elkövetésére készülő banda tagjai, akik véres merényletekkel akarták megzavarni a parlamenti választások menetét Kárpátalján - nyilatkozta az ügy kapcsán Szerhij Jarovij belügyminiszter-helyettes.

A gyanúsítottaknál talált feljegyzésekben szereplő nevek és adatok alapján a rendőrség és a titkosszolgálat megkezdte feltételezett társaik felkutatását.

Ukrán választás Forrás: MTI/EPA/Darek Delmanowicz

Az oroszbarát szakadárok éjszakai tüzérségi támadásai miatt több helyen nem nyitottak ki a szavazóhelyiségek a kelet-ukrajnai Luhanszk megyében. Porosenko elnök a Donyec-medencébe utazott személyesen ellenőrizni a választások menetét.