Halálbüntetést fog kérni az ügyész a rendőrgyilkosra

2014.10.31. 09:02

Csaknem két hónapos körözés és embervadászat után elfogtak egy rendőrgyilkost az egyesült államokbeli Pennsylvania államban.

A 31 éves Eric Frein a gyanú szerint szeptember 12-én megtámadott két rendőrt az állam északnyugati részén lévő Bloming Grove helység rendőrlaktanyája előtt. Az egyiket agyonlőtte, a másikat súlyosan megsebesítette. 

A hatóságok az eset után figyelmeztették a lakosságot, hogy a tettes nagyon veszélyes, fegyver van nála. A gyanúsítottat egy elhagyott hangár közelében fogták el. Nem volt nála fegyver, és letérdelt, amikor meglátta a közeledő marsallokat – jelentette be sajtótájékoztatóján az állam rendőrfőnöke az ABC News jelentése szerint.

A rendőrség a hangár közelében, az erdőben elrejtve talált egy AK-47 típusú gépfegyvert és lőszereket. „Egyértelműen meglepődött, amikor megjelentek a rendőrök" – tette hozzá Frank Nolan rendőrfőnök.

Áldozata bilincsét tették a csuklójára

Freint az általa meggyilkolt Bryon Dickson járőrautóján és az ő bilincsével a csuklóján szállították a fogdába.

Egyelőre nem lehet tudni pontosan, hogy a férfi miért támadta meg a rendőröket, de az már kiderült, hogy internetes bejegyzéseiben megvetően írt a rendfenntartókról, valamint hogy tagja volt egy háborús játékokat gyakorló csoportnak, és abban egy szerb katonát alakított. 

Az ügyészség rögtön bejelentette, hogy halálbüntetést fognak kérni ellene.

Őrizetben a feltételezett rendőrgyilkosForrás: MTI/AP/The Scranton Times & Trib/Butch Comegys