Nagy valószínűséggel a Kelet-Ukrajna fölött lelőtt maláj utasszállítón utazók testrészeire bukkantak a lezuhanás helyszínén kutató szakértők – adta hírül az orosz TASZSZ hírügynökség. 

Az MH17-es járat szétszóródott roncsait kereső kutatócsapat tagjainak pénteken sikerült eljutniuk egy olyan területre, amely eddig a térségben folyó harcok miatt megközelíthetetlen volt, és ahol most újabb emberi maradványokra bukkantak – közölte a sajtóval a holland kormányfő. Mark Rutte nem részletezte hogy a megtalált testrészek hány embertől származnak. Csupán annyit árult el, hogy miután ezen a héten további öt halott kilétét sikerült megállapítani, a katasztrófa azonosított halálos áldozatainak száma elérte a 289-et.

Az utasszállító július 17-én zuhant leForrás: RIA Novosti/Mikhail Voskresenskiy

Malaysia Airlines Amsterdamból Kuala Lumpur-ba tartó utasszállítója július 17-én zuhant le 298 emberrel a fedélzetén a kelet-ukrajnai Donyeck megye területén. Fred Westerbeke ügyész a minap megerősítette, hogy hazája elsődleges álláspontja szerint a Boeing katasztrófáját egy föld-levegő rakéta okozta, ám egyelőre nem zárják ki annak lehetőségét sem, hogy az utasszállítót egy repülőgép lőtte le. Abban viszont nem foglalt állást, hogy az indítóbillentyűt a szemben álló felek melyike nyomhatta meg.