Kisiklott egy Flirt motorvonat

Algír
Vonatbaleset
Algír, 2014. november 5. Vonatbaleset helyszíne egy algíri pályaudvar területén 2014. november 5-én, miután kisiklott egy személyvonat. A balesetben egy ember életét vesztette, hatvanöten megsérültek. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Egy halott és életveszélyes sérültek az algériai balesetben.
Vágólapra másolva!

A Magyarországon is jól ismert Flirt motorvonatok egyike siklott ki szerda délelőtt az algériai főváros egyik pályaudvara közelében. A Thénia városából érkező elővárosi szerelvény szenvedett balesetet. Egy nő meghalt, a sérültek száma meghaladja a hatvanat, négyen életveszélyes állapotban kerültek kórházba.

Nagyon csúnya siklás Forrás: MTI/EPA

Európában is előfordulhatna

Hivatalosan még nincs magyarázat a balesetre, de az államvasút (SNTF) algíri regionális igazgatója az algerie-focus portálnak úgy nyilatkozott, hogy nem zárható ki az emberi mulasztás. „Ilyen Európában is előfordul" – tette hozzá Abdelmalek Hamzaui.

Állítólag 120-szal ment Forrás: MTI/EPA

Aláváltás?

Állítólag a 120 kilométer per órás sebességgel haladó vonat érkezésekor állították a váltót. Ha ez igaz, és a váltás az első tengelyek áthaladása után történt (szakszóval aláváltás), akkor ez lehetett a tragédia oka.

A balesetben egy ember életét vesztette Forrás: MTI/EPA

A motorvonatokat gyártó Stadler magyarországi részlegénél azt tudtuk meg, hogy a helyi vasút és a hatóságok embereivel együtt vizsgálják a balesetet. A svájci Stadler 64, a magyar szerelvényekhez hasonló Flirtöt adtak el az afrikai ország államvasútjának.

Nem zárják ki az emberi mulasztást Forrás: MTI/EPA