Gyilkosságot szervezhetett az AC/DC dobosa

2014.11.06. 09:24

Átkutatta a rendőrség Phil Rudd, az AC/DC dobosa új-zélandi otthonát. Gyilkosságra való felbujtás miatt őrizetbe is vették, lakásában kábítószereket találtak.

Bérgyilkost akart felbérelni Phil Rudd, az AC/DC dobosa – legalábbis ezzel gyanúsítják az új-zélandi hatóságok. A 60 éves rockzenész taurangai otthonában csütörtök hajnalban tartott házkutatást a rendőrség, amfetamint és kannabiszt találtak.

Ruddot őrizetbe is vették, és bíróság elé vitték, ahol mezítláb volt, és a BBC szerint mélyen hallgatott. Azzal gyanúsítják, hogy gyilkossággal fenyegetőzött, és fel akart valakit bérelni, hogy megöljön két férfit.

Phil Rudd a bíróságonForrás: AFP/Tvnz

Kicsivel később óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de előírták, hogy senkivel nem léphet kapcsolatba azok közül, akik érintettek lehetnek a feltételezett gyilkossági ügyben.

A helyi törvények értelmében gyilkosságra való felbujtás kísérletéért 10 év börtön is járhat. Phil Rudd 1975-ben csatlakozott az AC/DC-hez, 1983-ban kicsapták, de 1994-ben újra bevették. A bandának idén jelenik meg új albuma. Vezetőjénél, Malcolm Youngnál korábban demenciát diagnosztizáltak.