Több ezer patkány lepte el a kórházat

Vágólapra másolva!
Több patkányt találtak egy indiai kórház területén, mint ahány pácienst képes befogadni az épület: a 950 férőhellyel bíró Maharadzsa Jesvantrao kórházban az elmúlt napokban 4500 rágcsálót irtottak ki.
Vágólapra másolva!

A kártevőirtó cég közölte, hogy erőfeszítéseik ellenére továbbra is több ezer rágcsáló él háborítatlanul az egészségügyi intézményben a közép-indiai Madhja Prades államban, Indaur városában.

Nehéz helyzet

Mintegy ezernyi patkánylyuk szeli keresztül-kasul az egész létesítményt, és mindegyikben négy-nyolc megtermett rágcsáló bújik meg. A patkánymentesítést nehezíti a rágcsálók elővigyázatos természete: ha egy patkánycsalád valamelyik tagja elpusztul, miután megkóstolta a kirakott csalétket, az ahhoz hasonló ételnek a többiek a közelébe sem mennek. Így a kártevőirtóknak folyamatosan váltogatniuk kell a csaliként használt mogyorót, pirított csicseriborsót és sült krumplit.

Húsz évvel ezelőtt a Madhja Prades legnagyobb kórházának számító Maharadzsa Jesvantrao már megküzdött a rágcsálókkal, akkor 12 ezer patkányt égettek el a közeli krematóriumban.