Kim Dzsongil testőre volt

Észak-Korea és a szex, koreai katonanők és Kim DzsongIl néhai vezető a koreai állami média felvételén
Koreai katonanők és Kim Dzsongil néhai vezető a koreai állami média felvételén
Vágólapra másolva!
li Jong-Guk csaknem tíz éven át szolgálta a nagy vezetőt, még az 1980-as években. Akkor menekült Dél-Koreába, amikor Kim Dzsongun vette át a hatalmat Észak-Koreában. 
Vágólapra másolva!

A férfi ma már nyíltan beszél az átélt borzalmakról, a többi között arról is, hogy megszállottként edzette magát annak érdekében, hogy „méltó lehessen” a Kim család védelmére. A Kim família teljes hűséget várt minden alattvalótól, és ha csak egy szemernyi kétség is felmerült a testőr megbízhatóságával kapcsolatban, azt drasztikusan megtorolták – ecsetelte a CNN hírtelevízióban az észak-koreai férfi.

Kim DzsongIl néhai vezető a koreai állami média felvételén. Forrás: AFP/Koreai Állami Hírügynökség

Ha Kim Dzsongil autója közeledett, akkor a legtöbben a fűre vetették magukat, mert a munka során bekoszolódott a ruhájuk, és rettegtek a vezértől, aki ezt nem tolerálta. Ha Kim Dzsongil éppen rosszkedvű volt, levágatta a munkások kezét vagy munkatáborba küldte őket. Egyik tanácsadóját például életfogytig tartó munkatáborral büntette, amiért használni merte a privát elnöki liftet és hamutartót – idézi fel a volt testőr, aki önmaga is egy munkatáborból szökött Dél-Koreába, ahol ma kacsákat gondoz.