Megkéseltek három izraeli civilt és egy katonát

izrael, gázai övezet, gáza, izraeli védelmi erők, katonák, katona, sziluett, Erős Szikla nevű hadművelet
Israeli soldiers stand near the southern Israeli border with the Gaza Strip (background) on July 17, 2014. Israeli air strikes in Gaza killed four children today, medics said, after a humanitarian lull in a 10-day conflict that has killed 237 Palestinians. AFP PHOTO / JACK GUEZ
Vágólapra másolva!
Egy palesztin támadó megkéselt három izraeli civilt egy ciszjordániai telepesfalunál, az egyik áldozat életét vesztette. Előzőleg Tel-Avivban egy izraeli katonát késeltek meg életveszélyesen. Benjámin Netanjahu miniszterelnök közölte: felveszik a harcot a terror ellen.
Vágólapra másolva!

Életét vesztette egy 25 éves nő, akit egy ciszjordániai falu buszmegállója közelében, Alon Svut település mellett késeltek meg két másik civillel együtt. Egy izraeli fegyveres őr meglőtte a támadót.

Júniusban erről a helyről rabolták el palesztin szélsőségesek azt a három izraeli tizenévest, akiknek a megölése az ötvennapos nyári gázai hadművelet egyik közvetlen kiváltó oka lett.

Izraeli katonák a Gázai-övezetben Forrás: AFP/Jack Guez

Palesztinok hétfőn két másik helyszínen is izraeliekre támadtak. Tel-Avivban egy katonát késeltek meg, a Negev-sivatagban pedig kövekkel dobáltak egy izraelieket szállító autóbuszt, egy utas megsérült.

Benjámin Netanjahu szerint "a terrorcselekmények elkövetői és az erre uszítók célja, hogy megszabaduljanak tőlünk". Ám az izraeli kormányfő szerint küzdenek a terror ellen, és le fogják győzni.

„Az Izrael ellen és a palesztin állam érdekében tüntetőknek azt mondom, hogy költözzenek a Palesztin Hatóság területére vagy Gázába" - utasította el Netanjahu az utóbbi napok arab-izraeli tüntetéseit.