Először találkozott egymással a világ legmagasabb és legalacsonyabb embere. A 251 centiméteres török Sultan Kösen és az 54,6 centiméteres nepáli Csandra Bahadur Dangi.

Az eseményt a tizedik alkalommal megtartott Guinness Világrekordok Napjára szervezték meg Londonban. A két csúcstartó a belvárosban, a Westminster apátság közelében találkozott és ittak egy teát. 

Beszélgettek és teát ittakForrás: AFP/Andrew Cowie

Kellemesen telt a találkozó

A hagyományos nepáli öltözetet viselő, 75 éves Dangi elmondta: nagy öröm, hogy láthatja saját ellentétét. A 32 éves Sultan Kösen megjegyezte, kíváncsi, milyen méretű ruhát hord teapartnere, és ha ő fölvenné, meddig érne neki.

 

A cipők mérete is fontos kérdés volt a találkozónForrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Nagy álma egy étterem

Az öltönyt és piros nyakkendőt viselő Kösen bevallotta: magassága egészségügyi problémákat okoz, fáj a térde, ha sokáig kell állnia.Testmérete egy agyalapimirigy-daganat következménye, melyet 2010-ben Amerikában megoperáltak. A műtét után növekedési hormont szabályozó gyógyszereket szedett, és végül 2012-ben jelentették ki az orvosok, hogy nem nő tovább.

Láthatóan most már elfogadták önmagukatForrás: AFP/Andrew Cowie

A török férfi tavaly teljesítette nagy álmát, megházasodott. Most éttermet szeretne nyitni - mondta a londoni találkozón. Eddig egyetlen megélhetése az volt, hogy ő a világon a legmagasabb.