Valódinak nézték a játék fegyverét, lelőtték a 12 éves fiút

Cleveland, 2014. november 24.
2014. november 22-én készült kép arról játékfegyverről, amellyel egy 12 éves amerikai fiú játszott egy clevelandi játszótéren, mielőtt egy rendőr kétszer rálőtt. A gyerek másnap belehalt sérüléseibe.  (MTI/AP/Northeast Ohio M
Nem látták, hogy játék
Vágólapra másolva!
Belehalt vasárnap sebesüléseibe egy 12 éves amerikai fiú, akire előző nap lőtt rá egy rendőr egy clevelandi játszótéren, mert igazi fegyvernek vélte a nála lévő pisztolyutánzatot.
Vágólapra másolva!

Két rendőr egy bejelentés alapján érkezett a helyszínre. A betelefonáló arról értesítette a rendőrséget, hogy pisztoly van egy gyereknél, és emberekre irányítja a fegyvert. Bár azt mondta, hogy a pisztoly feltehetően nem valódi, a két rendőr egyike a helyszínre érkezve mégis kétszer rálőtt a gyerekre. A fegyveren ugyanis nem volt az a narancssárga jel, amely megkülönbözteti a játék fegyvereket a valódiaktól.

Ed Tomba, a clevelandi rendőrség illetékese közölte, hogy a fiú nem fenyegette a helyszínre érkező rendőröket, nem is irányította rájuk a fegyverét. Miután azonban a rendőrök arra utasították, hogy tegye fel a kezét, a derékszíjára erősített pisztolyért nyúlt, és ekkor az egyik rendőr kétszer rálőtt, és súlyosan megsebesítette.

Nem látták, hogy játék Forrás: MTI/AP/Northeast Ohio Media Grou/Cory Schaffer

A fiút kórházba szállították, de az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. Vasárnap belehalt sérüléseibe.