Vágólapra másolva!
Születésekor elcseréltek a kórházban két dél-afrikai babát: egy kisfiút és egy kislányt. Négy évvel később a bíróság dönt arról, mi szolgálná jobban a gyerekek érdekeit.
Vágólapra másolva!

A két baba egy napon született 2010-ben egy johannesburgi kórházban, de a nővérek véletlenül összecserélték őket. A családoknak fogalmuk sem volt a tévedésről egészen addig, míg az egyik pár el nem vált, és a férj nem volt hajlandó gyerektartást fizetni. Az anya ekkor végeztette el az apasági tesztet.

Az egyik anya szerette volna visszakapni biológiai gyermekét, a másik azonban ragaszkodik ahhoz, akit négy éven keresztül a sajátjaként nevelt – az ügyben így a bíróság dönt.

Mit javasol a szakértő?

A bíróság a Pretoriai Egyetem gyermekjogokkal foglalkozó központjának kérte fel az eset minősítésére, és arra, hogy tegyen javaslatot: mi szolgálná inkább a kicsik érdekeit.

Az a javaslatunk, hogy a gyerekeket azoknál a szülőknél kell hagyni, aki eddig nevelte őket, de lehetővé kell tenni a számukra, hogy kapcsolatot tartsanak a biológiai szüleikkel – összegzett Ann Skelton, az intézmény igazgatója.

A bíróság egyelőre nem jelölte ki az ítélethirdetés időpontját – számolt be az NBC News.