Most tényleg lebukott Putyin tigrise

putyin tigris
Russian Prime Minister Vladimir Putin (L), assisted by Russian scientist Vyacheslav Razhanov, fixes a GPS-Argos satellite transmitter onto a tiger during his visit to the Ussuriysky forest reserve of the Russian Academy of Sciences in the Far East on August 31, 2008. AFP PHOTO / RIA NOVOSTI POOL - ALEXEY DRUZHININ
Vágólapra másolva!
Kecskenyájra támadt Kínában Usztyin, annak a három tigrisnek az egyike, amelyeket személyesen Vlagyimir Putyin elnök engedett szabadon. De annyi legalább biztosan kiderült a hátrahagyott nyomokból, hogy az állat remek fizikai állapotban van.
Vágólapra másolva!

Usztyin valószínűleg az Amur folyón kelt át a szomszédos kínai Hejlongcsiang tartományba, ahol megtámadott egy kecskenyájat. A mancslenyomat és egyéb hátrahagyott nyomok alapján egyértelműen Putyin tigrise a tettes – számolt be a CNN egy neves kínai szakértőre hivatkozva.

Vlagyimir Putyin szereti a tigriseket: Mását 2008-ban kapta a születésnapjára Forrás: AFP/Alexey Nikolsky

A hivatalos kínai hírügynökség jelentése szerint a két megölt kecske koponyája valósággal összezúzódott, és „emberi ujj nagyságú” fogak nyomát találták meg rajtuk – annak egyértelmű bizonyítékát, hogy tigrisharapás okozta a sebeket. További három kecske eltűnt.

„A nyomkövető sugározta adatok és ez a támadás is arról tanúskodik, hogy Usztyin jó fizikai állapotban van, és meglehetősen nagy területen vadászik” – mondta a szakértő, aki egyúttal figyelmeztette a környéken élőket, hogy tartsák magukat távol a tigristől, és eszükbe se jusson etetni.

Nem sokkal korábban Putyin egy másik tigrisét, Kuzját vádolták azzal, hogy csirkeólra támadt Kínában, de később kiderült, hogy nem őt volt a tettes.

Még miniszterelnökként GPS-t segít feltenni egy tigrisre Forrás: AFP/Alexey Druzhinin