Nem fog bocsánatot kérni a fergusoni rendőr a lelőtt fiú szüleitől

Darren Wilson Ferguson
Darren Wilson
Vágólapra másolva!
Magánéletéről is vallott az ABC Newsnak adott exkluzív tévéinterjúban Darren Wilson, aki most jelent meg először a nyilvánosság előtt augusztus 9. óta, amikor Fergusonban agyonlőtte a fegyvertelen Michael Brownt.
Vágólapra másolva!

Darren Wilson a „Good Morning America” című műsorban elárulta, hogy a felesége gyermeket vár. A 28 éves rendőrtiszt október 24-én vette el 37 éves kolléganőjét, Barbara Sprandlingot, akivel már korábban is együtt élt St. Louis egyik külvárosában, félórás autóútra Fergusontól. A szűk körben megrendezett esküvőről néhány nappal az előtt adott hírt az amerikai sajtó, hogy a nagyesküdtszék úgy döntött: nem emelnek vádat Wilson ellen Brown megöléséért. Sokakat mélységesen felháborított, hogy a rendőr házasságot kötött, miközben az ítéletet várta.

Wilson a tévéműsorban elmondta, hogy a feleségét rengeteget nyugtalankodott a lövöldözés óta, ő maga pedig szakállat növesztett, hogy elrejtse a személyazonosságát.

Óvatosan megy ki az utcára

„Az ember állandóan körbe nézeget, mindig azon tanakodik, nem ismeri-e fel, nem követi-e valaki. Minden lehetőség végigfut az agyán” – mondta George Stephanopoulos műsorvezetőnek.

Bevallotta, hogy mindig nagyon óvatos, bármerre jár. Alaposan megfontolja, hová üljön le egy étteremben, hová megy autóval. „Valahányszor kilépek az utcára, vigyázok, hogy ne kövessenek” – mondta.

Darren Wilson csk egyetlen egyszer szólalt meg a nyilvánosság előtt Forrás:youtube

Mindig rendőr akart lenni

Wilson arról is beszámolt, hogy a rendőrségnél akarta letölteni az életét, és abban reménykedett, hogy őrmesterként mehet majd nyugdíjba. „Ez minden, amire vágytam”, mondta, de nem biztos benne, hogy visszatérhet a fergusoni rendőrség kötelékébe.

Egyrészt attól fél, hogy elfogadnák-e, másrészt pedig nem akarja sem magát, sem a bajtársait veszélybe sodorni. De a végső döntést még nem hozta meg – olvasható az ABC News internetes oldalán.

Nem kér bocsánatot

Wilson egyébként nem tervezi, hogy bocsánatot kér Michael Brown családjától. „Bármilyen őszintén szívből jönne is, nem vennék szívesen” – mondta az egyik ügyvédje, James Towey a Washington Postnak.

A négy ügyvédből álló csapat részletesen beszámolt a lapnak arról, milyen volt Wilson élete a lövöldözés óta, milyen stratégiával szervezték a védelmét. Ennek a része volt az is, hogy Wilson nem jelent meg és nem beszélt a nyilvánosság előtt egészen a mostani tévéinterjúig.