Balog Zoltán fülest kapott

2014.12.05. 06:29

Budapest esélyes arra, hogy székhelye legyen az UNICEF (az Egyesült Nemzetek Gyermek Alapja) szolgáltató központjának - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, miután New Yorkban megbeszélést folytatott Anthony Lake-kel, az alap ügyvezető igazgatójával.

"Lake úrral legfontosabb témánk az volt, hogy Magyarországra, Budapestre jöhet-e az UNICEF nagy szolgáltatóközpontja, amely számunkra több száz munkahelyet jelentene, magas rangú diplomaták jelenlétét" - nyilatkozott Balog Zoltán.

"Erős verseny van, Dániától elkezdve Prágán át afrikai helyszíneken át egészen Budapestig. Azt a sejtést kaptam az igazgató úrtól, hogy Magyarország ott van a végső kiválasztásban az erős versenyben, elég erősek az esélyeink" - tette hozzá.

Balog ZoltánFotó: Tuba Zoltán - Origo

Pozícióerősítés

Elmondta, hogy a tárgyaláson az volt a célja, hogy megerősítse a magyar pozíciót és ajánlatot. A miniszter szavai szerint nemcsak az általa teremtendő belföldi munkahelyek miatt nem mindegy, hogy Magyarországra jön-e az UNICEF, hanem azért is, mert az alappal hagyományosan nagyon jók a kapcsolatok, nagyon erős az együttműködés.

"Az oktatás, a gyermekeink jövője a kormányzat nagyon erős prioritása, különösen az, hogy a szegény sorba született gyermekekből hogyan lesz alkotó, pénzkereső ember, adófizető állampolgár és leginkább boldog családalapító" - mondta a miniszter.