Használhatatlan a liverpooli repülőtér

Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniát is elérte a fehér karácsony. Az ország nagy részén jövő hét közepéig eshet a hó, az illetékes szervek máris figyelmeztették a lakosságot. Már repülőjáratokat is át kellett irányítani.
Vágólapra másolva!

Hó és ónos eső borította be péntek estére Nagy-Britanniát. A hirtelen hullott csapadék miatt a közlekedés egyes helyeken „kiszámíthatatlan”, a liverpooli reptérre érkező járatokat pedig a futópálya használhatatlansága miatt Manchesterbe irányították. A front Észak-Írország, Wales és Skócia felől kelet felé tart, az előrejelzések szerint még ma 10-15 centi hóra lehet számítani a szigetország középső részén. Az érintett területekre a meteorológiai szolgálat sárga („tudjon róla”) riasztást adott ki, a közlekedőket pedig a bizonytalan útviszonyokra figyelmeztette.

Az illetékes kormányszervek arra figyelmeztették a mentőket, hogy a következő napokban – várhatóan szerdáig – a fiatalok, az idősek és a krónikus betegek körében megszaporodhatnak a rosszullétek, az egészségügyi szolgálat pedig azt ajánlja a lakosságnak, hogy – biztos, ami biztos alapon – értesítsenek egy megbízható rokont vagy barátot.