Ebolagyanú Tokióban

2014.12.29. 08:33

Egy esetleg ebolavírussal fertőzött beteget különítettek el a japán fővárosban - jelentette be hétfőn a tokiói egészségügyi minisztérium.

A gyanús tüneteket mutató japán férfi néhány nappal ezelőtt érkezett a távol-keleti szigetországba a betegség által leginkább sújtott nyugat-afrikai Sierra Leonéból. Azt nem közölték, hogy pontosan miért utazott a térségbe, sajtóhírek szerint viszont ő lehet az ebolajárvány első japán betege.

Csupasz kézzel nyúlt egy hullazsákhoz

A fiatalember a hatóságok kérésére december 23-i hazaérkezése óta nem hagyta el az otthonát, hétfő reggel azonban felszökött a láza, és azóta egy egészségügyi létesítményben kezelik Tokióban. A harmincas éveiben járó férfi elmondása szerint nem érintkezett közvetlenül fertőzöttekkel, december 17-én azonban egy temetés alkalmával csupasz kézzel hozzáért egy hullazsákhoz.

7693 halott

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb adatai szerint az eddigi legsúlyosabb, idei ebolajárványban közel 20 ezer ember fertőződött meg, és közülük több mint 7693-an haltak meg.A rendkívül fertőző, gyakran halálos kimenetelű vérzéses láz egy éve, 2013 decemberében jelent meg ismét Guineában. A járvány Guinea mellett leginkább a szomszédos Libériát és Sierra Leonét sújtotta.