Lefejezték az Iszlám Állam egyik rendőri vezetőjét

Vágólapra másolva!
Megölték az Iszlám Állam egyik rendőri vezetőjét. A férfit lefejezték Szíria déli részén. Állítólag fontos posztot töltött be a terrorszervezetben.
Vágólapra másolva!

Lefejezték az Irakban és Szíriában jelentős területeket uralom alatt tartó Iszlám Állam egyik rendőrfőnökét Szíriában. Gyilkosai cigarettát tűztek a szájába, testére meg ráírták, hogy „sejk, ez gonosz dolog”. A férfi holttestére egy erőmű mellett találtak rá al-Majadín közelében az ország déli részén fekvő Dér-ez-Zór tartományban. Az esetről a brit központú Szíriai Emberi Jogok Megfigyelő Központja számolt be. Forrásaik szerint a férfi holttestén található sérülések arra utalnak, hogy meggyilkolása előtt meg is kínozták.

Fontos személyiség

Azt nem lehet tudni, hogy a tartományi rendőrség egyik magas rangú tisztviselőjének nevezett egyiptomi származású férfival ezt saját társai tették-e - akik az uralmuk alatt lévő területeken betiltották a dohányzást és az alkoholfogyasztást - vagy mások. A Szíriai Emberi Jogok Megfigyelő Központja szerint az Iszlám Állam egyik fontos személyisége volt.

Nem sokkal korábban az Iszlám Állam olyan képeket tett közzé, amelyeken iraki rendőrök brutális kivégzése látható.