Mégsem halhat meg a belga erőszaktevő gyilkos

Vágólapra másolva!
Elmarad az erőszaktevő gyilkos Frank Van de Bleeken eutanáziája. A belga férfi a héten követett volna el asszisztált öngyilkosságot, miután megnyerte az erre irányuló pert, de az orvosa visszalépett.
Vágólapra másolva!

Mégsem veheti be a gyilkos pirulákat a belga Frank Van de Bleeken, aki bíróságon harcolta ki, hogy véget vethessen életének, és hétvégén belga lapok arról írtak, hogy január 11-én történhet meg az öngyilkosság.

Most azonban a belga igazságügyi miniszter bejelentette, hogy figyelembe véve a Bleekent kezelő orvosok döntését, leállítják az eutanázia előkészületeit. A BBC szerint az az orvos, aki segített volna az eutanáziában Bleekennek, visszaadta a megbízatást, és a továbbiakban nem szeretne közreműködni a folyamatban.

A férfit gyilkosságért és nemi erőszakért ítélték életfogytig tartó börtönbüntetésre még az 1980-as években. Azzal az indokkal indított pert évekkel ezelőtt, hogy elviselhetetlen pszichés szenvedést okoz neki, hogy nem tudja kontrollálni erőszakos természetét, és élete végéig börtönben kell maradnia. Ő lett volna az első elítélt, akin végrehajtják a Belgiumban 12 éve bevezetett eutanáziát. Most átszállítják egy új pszichológiai intézetbe.