Megtalálták a lezuhant indonéz repülőgép farokrészét, amiben elvben a repülési adatokat és eseményeket rögzítő fekete dobozok vannak. 

A géprészt egy távirányítású, víz alatti eszköz találta meg. A fekete dobozokat még nem lokalizálták - közölte Fransiskus Bambang Soelistyo, a mentőcsapat vezetője.

Az indonéz tengeri mentőszolgálat, a Basarnas víz alatti felvétele az AirAsia malajziai légitársaság lezuhant gépének egy darabjárólForrás: MTI/EPA/Basarnas

Két újabb holttest

Kedden kiterjesztették az AirAsia légitársaság december végén lezuhant gépe utáni kutatás területét, mivel a háborgó tenger és a rossz időjárás miatt keleti irányba sodródtak a maradványok. A mentési műveletben részt vevők kedden két újabb holttestre bukkantak, így 39-re emelkedett a katasztrófa megtalált áldozatainak száma.

Az AirAsia Indonéziából Szingapúrba tartó repülőgépe 2014. december 28-án 162 emberrel a fedélzetén a Jávai-tenger fölött, a borneói Kalimantan és Jáva között zuhant a tengerbeForrás: MTI/AP/Dita Alangara

Az AirAsia 8501-es járata 162 emberrel a fedélzetén december 28-án reggel indult Surabayából Szingapúrba. A kapcsolat a géppel a felszállás után 42 perccel szakadt meg, amikor az Airbus a borneói Kalimantan és Jáva között repült. Az indonéz meteorológiai szolgálat vasárnap közzétett elemzése szerint a katasztrófát a szélsőséges időjárási körülmények idézhették elő.