Egy tízéves kislány robbantotta föl magát

2015.01.10. 15:57

Legalább tizenkilenc ember meghalt és tizennyolcan megsebesültek, amikor egy tíz év körüli kislány felrobbantotta magát az északkelet-nigériai Maiduguri város egyik zsúfolt piacán szombaton.

A helyi rendőrség közölte: az öngyilkos merénylő is meghalt a detonációban. A nagy erejű robbanás délidőben történt, amikor a piac tele volt árusokkal és vásárlókkal.

Nigériát az elmúlt öt évben a saját iszlám állam létrehozásáért harcoló szélsőséges iszlamista fegyveres szervezet, a Boko Haram támadásai sújtják. Csak tavaly novemberben több mint ötezer embert gyilkolt meg a szervezet Nigériában.

A Boko Haram egyik legutóbbi támadásának több száz civil áldozatára találtak rá az ország északkeleti részén, a csádi határ mentén fekvő Baga városa mellett a bozótosban az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet szombati közlése szerint.

Az Amnesty szerint ez volt a Boko Haram történetének feltehetően legsúlyosabb mészárlása. A járás vezetője, Baba Abba Hassan elmondta: az áldozatok többsége gyermek, nő és idős ember, akik nem tudtak elfutni, amikor a lázadók rakétagránátokkal és gépkarabélyokkal felfegyverezve behatoltak Bagába.