Szerdán hárommillió példányban jelenik meg a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap az eddig tervezett egymillió helyett - jelentette be hétfőn a lap kiadója, amely megrendelések áradatáról számolt be bel- és külföldről.

Az első egymillió példányból származó bevétel teljes egészében a lapé lesz, mert a kiadó, a Messageries Lyonnaises de Presse vállalta, hogy ezt ingyen terjeszti. A múlt szerdai terrorista merényletben újságíróinak többségét elvesztő újság eddig 60 ezer példányban jelent meg.

Hétfőn, nem sokkal a kiadó bejelentése előtt a lap ügyvédje bejelentette, hogy a következő számban "nyilvánvalóan" szerepelni fognak Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrák. Richard Malka a France Info hírrádiónak adott interjújában leszögezte, hogy "nem engedünk semmit, különben az egész értelmetlenné válna". A szerdai különleges kiadvány 16 nyelven jelenik meg.

A Liberation már ki is szivárogtatta a címlapot. Mohamed lesz rajta, és a jól ismert táblát tarja majd a kezében: "Charlie vagyok", felette a felirat: "Minden meg van bocsátva":