Utcára tett csecsemőt mentett a hős macska

Vágólapra másolva!
A hosszú szőrű macska bemászott a baba mellé a dobozba az oroszországi Obnyinszkban, és hangosan nyávogott, hogy segítséget hívjon. Neki köszönhető, hogy a csecsemőnek nem lett komoly baja.
Vágólapra másolva!

Mása a lakóház közös macskája, a lépcsőházban lakik. „Nagyon szelíd és barátságos, így amikor meghallottam, hogy hangosan nyávog, azt hittem, hogy megsérült. Képzelhetik, mennyire megdöbbentem, amikor megláttam, hogy egy kisbaba fekszik mellette a dobozban” – számolt be az esetről a Central European News-nak Irina Lavrova.

A macska akcióba lendül

Az asszony szerint nyilvánvaló, hogy Mása anyai ösztönei felébredtek, amikor rátalált a babára. A kicsi egyébként legalább rendesen fel volt öltöztetve, még pár pelenka és némi étel is volt a dobozban, amelyikben kitették az utcára.

A kicsit azonnal kórházba vitték, és a vizsgálat során kiderült, hogy teljesen egészséges. Szerencsére csak pár óráig lehetett az utcán a kórház szóvivője szerint – írta a New York Post.

A macskát pedig azóta is hősként ünneplik a házban. „Mindenki nagyon büszke rá. Agyonkényeztetjük a kedvenc ételeivel" – mondta Lavrova.