Keresztény templomokat gyújtogattak a Charlie Hebdo ellen tüntetők

2015.01.17. 17:46

Újabb keresztény templomokat gyújtottak fel Nigerben a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap ellen tüntetők.

Az AFP francia hírügynökség tájékoztatása szerint legalább hét templomot gyújtottak fel az afrikai ország fővárosában, Niamey-ben. A hírszolgálat helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a demonstrálók korábban a várost keresztülszelő Niger folyó bal partján randalíroztak, délután azonban a másik partot is célba vették, ahol szintén számos templom van. 

Figyelmezették a franciákat

Franciaország niamey-i nagykövetsége arra figyelmeztette az országban tartózkodó francia állampolgárokat, hogy ne menjenek utcára.

Más templomokat is "célba vettek"Forrás: AFP/Boureima Hama

A tüntetők számos francia vállalat helyi kirendeltségét kifosztották. A tüntetők bárokat, szállodákat és italkereskedéseket is megtámadtak.

Pénteken is törtek-zúztak

A Niger második legnagyobb városának számító Zinderben pénteken is törtek-zúztak a Charlie Hebdo ellen tüntetők, akik három keresztény templomot és egy francia kulturális központot is felgyújtottak. A zavargásokban négyen meghaltak és 45-en megsérültek. A nyugat-afrikai Niger hajdan francia gyarmat volt.

Sok fiatal randalírozik. Vajon tudják miért teszik mindezt?Forrás: AFP/Str

A Mohamed prófétáról gúnyrajzokat közlő Charlie Hebdo párizsi szerkesztősége ellen múlt szerdán elkövetett terrortámadásban tizenketten vesztették életüket.