Merényletre készülhetett öt csecsen Franciaországban

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek Franciaországban öt csecsen nemzetiségű orosz állampolgárt, akiket merénylet előkészítésével gyanúsítanak - erősítette meg kedden a Midi Libre című regionális lap értesülését az illetékes ügyészség.
Vágólapra másolva!

Az öt férfit hétfő este a dél-franciaországi Béziers városában állították elő.

A gyanúsítottakkal kapcsolatba hozható helyszíneken a hatóságok házkutatásokat tartottak, amelyek folyamán robbanószereket találtak - írta a lap. Yvon Calvet ügyész csak annyit mondott, hogy "a házkutatás során találtak dolgokat".

A rendőrség már figyelte őket

Az egyik előállított személy Béziers-ben lakik, egy másik pedig feltehetően a közeli Montpellier-ben. A rendőrök először a másik három őrizetbe vett személy címét próbálják megtudni.
Az I-télé francia hírtelevízió úgy értesült, hogy az előállítottak nem szerepelnek a titkosszolgálatoknak az iszlám radikálisokról nyilvántartott listáján.

A regionális újság viszont úgy tudja, hogy az egyik gyanúsítottat megfigyelés alatt tartotta a rendőrség, mert azt gyanítják, köze volt a montpellier-i egyetem campusán 2008. november 18-án végrehajtott robbantáshoz, amelyben hatan megsebesültek. A lap az ügyészségre hivatkozva azt is írta, hogy a nyomozás még az elején tart, és további előállítások várhatók.