Nincs több pucér nő a Sun harmadik oldalán

Vágólapra másolva!
Ezentúl csalódniuk kell azoknak, akik a harmadik oldalon található félmeztelen nő miatt vették meg Nagy-Britannia legnagyobb példányszámú bulvárlapját. A Sun ugyanis több mint négy évtized után véget vet a hagyománynak.
Vágólapra másolva!

Nem a Sun, hanem a szintén Rupert Murdoch tulajdonában lévő Times számolt be arról, hogy a pénteki volt az utolsó olyan lapszám, amelynek harmadik oldalán félmeztelen nőt ábrázoló fénykép jelent meg.

A híres-hírhedt 3. oldali fotót már régen szexistának minősítették, kampány is indult a megszüntetéséért, amely az amerikai Time magazin beszámolója szerint több mint 217 ezer aláírást gyűjtött össze.

44 éves hagyomány tört meg

A félmeztelen fotók először 1870-ben jelentek meg a lap 3. oldalán; akkor Larry Lamb szerkesztő a Washington Post szerint komoly rizikót vállalt a döntéssel. Megvárta, míg Murdoch külföldön tartózkodott, amikor közölte egy akkor 20 éves német modell képét.

„Sok szempontból már bánom a döntést” – mondta később Lamb, aki 2000-ben hunyt el.

A dolog azonban bejött: a 2,1 milliós példányszámban megjelenő lap olvasói nem tűrték a prüdériát; a Sun szexet árult, és vitték, mint a cukrot.

Murdoch 2013-ban a Twitteren írta meg, hogy a 3. oldal „régimódi”, és fontolgatja a változtatást. A döntés végül mostanra érett be.