Lelőtte a szívsebészt, aki kezelte az édesanyját

Vágólapra másolva!
Belehalt a sérüléseibe az a neves bostoni szívsebész, akit egykori páciensének a fia lőtt le a kórházban. A támadó aztán magával is végzett az egyik vizsgálóban.
Vágólapra másolva!

Az 55 éves Stephen Pasceri kedden délelőtt 11 körül ment be a Harvard Egyetem második legnagyobb oktatókórházába, és személy szerint Michael J. Davidson doktort kereste. Mikor a 44 éves szívsebész kilépett a vizsgálóból, hogy beszéljen vele, a férfi kétszer rálőtt.

A szívsebész életét az azonnal műtét sem tudta megmenteni. A támadót később holtan találták a rendőrök egy másik vizsgálóban, ahol végzett magával – számolt be az AP hírügynökség.

Nem tudják feldolgozni a halált

A gyilkosság oka az lehetett, hogy az orvos operálta a támadó édesanyját, aki novemberben hunyt el – idézte a Boston Herald Pasceri nővérét.

Thomas Risser kardiológus szerint az ilyen esetek az orvosok rémálmai, többször előfordul, hogy a betegek elkeseredésükben orvosokra támadnak. 2009-ben például a massachusettsi kórházban késelte meg egy beteg a pszichiáterét rendelés közben; a támadót végül egy biztonsági őr lőtte le.