Tucatnyi embert késelt meg egy terrorista egy tel-avivi buszon

Tel-Aviv, 2015. január 21.
Egy sebesültet ápolnak a helyszínen, ahol egy palesztin merénylő megkéselte egy tel-avivi autóbusz utasait 2015. január 21-én. A támadót, aki tíz embert megsebesített, menekülés közben meglőtték és elfogták. A sebesültek közül h
Tel-Aviv, 2015. január 21. Egy sebesültet ápolnak a helyszínen, ahol egy palesztin merénylő megkéselte egy tel-avivi autóbusz utasait 2015. január 21-én. A támadót, aki tíz embert megsebesített, menekülés közben meglőtték és elfogták. A sebesültek közül hat ember állapota súlyos. (MTI/AP/Oded Balilty)
Vágólapra másolva!
A buszvezetőt és 12 utast késelt meg a támadó, akit üldözés közben lelőttek, majd elfogtak. A sebesültek közül négynek súlyos az állapota.
Vágólapra másolva!

A 22 éves támadó a ciszjordániai Tulkarmban él. A támadás után egy arra járó rabszállító jármű fegyveres őrei lőtték meg és fogták el. Éppen foglyokat szállítottak a bíróságra, de mikor észrevették, mi történt, nyomban akcióba léptek, és alig négyszáz méterre a tetthelytől elkapták a támadót.

Egy sebesültet ápolnak a helyszínen Forrás: MTI/AP/Oded Balilty

Az utasok közül többen sokkot kaptak a támadás alatt – számolt be a Jediót Ahronót internetes kiadása.

Hősként ünneplik

A Hamász üdvözölte a terrorista akciót, amelyet „hősies és bátor tettnek” minősített.

Rendőrök biztosítják a helyszínt Forrás: MTI/AP/Oded Balilty

Az 55 éves, háromgyerekes sofőr megpróbálta lefegyverezni a támadót, aki kétszer mellbe szúrta; állapota nem nagyon súlyos, azonnal kórházba szállították, ahol megműtötték.

Jichak Aharonovics belbiztonsági miniszter tudomása szerint a támadó munkavállalói vízum nélkül tartózkodott Izraelben. Lábsérülésével őt is kórházba szállították.