Vágólapra másolva!
Eltűntetik a föld színéről annak az ámokfutónak a házát, aki 2012 decemberében 26 gyereket és tanárt ölt meg egy általános iskolában, miután főbe lőtte az édesanyját. A Sandy Hook Általános Iskolában végzett vérengzés volt a második legtöbb áldozatot követelő ámokfutás az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A Connecticut állambeli Newtown városi tanácsa egyhangú szavazással döntött úgy, hogy ledózerolják a házat, ahol Adam Lanza főbe lőtte az édesanyját, mielőtt átment a közeli általános iskolába, ahol további 26 embert – húsz gyereket és hat tanárt – ölt meg, majd magával is végzett.

Időpontot még nem jelöltek ki a bontásra, de Mary Ann Jacob, a városi tanács elnöke a CNN-nek elmondta, hogy előbb népgyűlést tartanak, ez azonban csak formalitás. Utána azonban olyan hamar lebontják a házat, amennyire lehetséges.

Az áldozatok családjait segítik

A kéthektáros telek eladásából származó pénzt az áldozatok családjai kapják. A tágas, sárgára festett, gyarmati stílusú épületet legutóbb 2012-ben értékelték fel, akkor több mint félmillió dollárt ért.

A tömegmészárlás után a hatóságok több mint 1600 lőszert és legalább tíz kést találtak, valamint három szamuráj kardot is több más fegyver mellett.

Az általános iskolát a következő évben lebontották, az újjáépítése még nem fejeződött be.

2012 decemberében történt a mészárlás Forrás: AFP/Getty Images/Douglas Healey

A helybéliek nem akarják látni

A helybéliek és a szomszédok mindig is bíztak benne, hogy az épületet eltűntetik majd. „Azt hiszem, ez a helyes döntés az itt élő családok számára, akik kénytelenek voltak elviselni a kíváncsiskodókat. Úgy vélem, vissza kell kapniuk a békés kisvárosukat” – mondta az amerikai hírtelevíziónak a tanácselnök.