Szex-bizonyítványát magyarázza András herceg

Gondban a brit királyi család: Gyermekszexbotrányba keveredhet II. Erzsébet fia, András yorki herceg
Britain's Queen Elizabeth II (C) waves from the balcony of Buckingham Palace flanked by her sons Prince Charles, Prince of Wales (L) and Prince Andrew, Duke of York (R), following the Queen's Birthday parade, 'Trooping the Colour,' in central London on June 15, 2013. The ceremony of Trooping the Colour is believed to have first been performed during the reign of King Charles II. In 1748, it was decided that the parade would be used to mark the official birthday of the Sovereign. More than 600 guardsmen and cavalry make up the parade, a celebration of the Sovereign's official birthday, although the Queen's actual birthday is on 21 April. AFP PHOTO / CARL COURT
Vágólapra másolva!
Először utasította vissza személyesen is András yorki herceg azokat az állításokat, hogy szexuális kapcsolata lett volna egy kiskorú lánnyal, akit egy barátja tartott szexrabszolgaként.
Vágólapra másolva!

A herceg csütörtökön Davosban szólalt meg a hetek óta egyre nagyobb botrányt kavaró ügyben, de csupán ennyit mondott: „szeretném megismételni és megerősíteni azokat a kijelentéseket, amelyeket a Buckingham-palota már közölt a védelmemben. Most a munkámra koncentrálok”.

A brit királyi család első számú londoni hivatala január elején hivatalos közleményben szögezte le, hogy „minden alapot nélkülöznek” azok az állítások, amelyek szerint az 55 esztendős András herceg – aki az ötödik a brit trónutódlási sorban – bármikor is szexuális visszaélést követett volna el kiskorúak sérelmére.

II. királynő a két fiával. A Buckingham-palota védi András herceget Forrás: AFP/Carl Court

Zűrös barát

A herceg közeli üzleti és baráti kapcsolatokat ápolt egy amerikai pénzemberrel, Jeffrey Epsteinnel, aki a börtönt is megjárta fiatalkorú lányok szexuális szolgáltatásainak szinte iparszerű árusításáértt. Egyik egykori „szexrabszolgája”, egy jelenleg 30 éves nő polgári peres keresetet nyújtott be egy floridai bíróságon.

A háromgyermekes Virginia Roberts azt állítja, hogy Epstein több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András herceggel, amikor még csak 17 éves, vagyis a floridai törvények szerint kiskorú volt - emlékeztetett at MTI.

Eskü alatt

A brit sajtó beszámolója szerint az asszony azt követeli, hogy bíróság kötelezze András herceget: eskü alatt tegyen vallomást a kapcsolatukról.

A brit Independent beszámolója szerint a davosi fogadásról távozó András herceget egy újságíró meg is kérdezte, hogy kész-e erre, ám ő nem válaszolt, hanem kifejezéstelen arccal elsétált a sajtó munkatársai előtt.