Kritizálják Obama feleségét, mert nem viselt fátylat Szaúd-Arábiában

Saudi new King Salman (R) walks alongside US President Barack Obama (C) and First Lady Michelle Obama after the Obamas arrived on Air Force One at King Khalid International Airport in Riyadh on January 27, 2015. Obama landed in Saudi Arabia to shore up ties with new King Salman and offer condolences after the death of his predecessor Abdullah. AFP PHOTO / SAUL LOEB
Vágólapra másolva!
Michelle Obama került a közösségi oldalak felhasználóinak célkeresztjébe. A first lady sem fejkendőt, sem fátylat nem viselt, amikor férjével, Barack Obamával Szaúd-Arábiába utazott, hogy lerója kegyeletét az elhunyt Abdullah király előtt.
Vágólapra másolva!

Barack Obama amerikai elnök feleségének öltözékével foglalkozik a közösségi oldalakon – írja a Washington Post. Michelle Obama sem fátylat, sem fejkendőt nem viselt akkor, amikor Szaúd-Arábiába utazott a férjével.

Michelle Obama fejkendő nélkül Szaúd-Arábiában Forrás: AFP/Saul Loeb

Ez azért szokatlan, mert Szaúd-Arábiában elvárják, hogy a nők eltakarják a fejüket. A szabály ugyanakkor nem kötelező a külföldi turisták és vendégek számára, ettől függetlenül sokan felháborodtak amiatt, mert fejkendő nélkül, ráadásul a karját sem eltakarva érkezett az országba. A first lady a hivatalos fogadáson sem vett fel fátylat.

A Twitteren több mint 1500 bejegyzést írtak a „Michelle Obama fejkendő nélkül” hashtaget használva, keresve a választ arra, hogy ha a legutóbbi indonéz útján volt fejkendő Michelle Obamán, akkor most miért nem.

Abdallah bin Abdel-Aziz szaúdi uralkodó a napokban hunyt el. Az erről szóló hírünket ide kattintva olvashatja el.