Százezer embert akarnak verbuválni az ukrajnai szakadárok

Vágólapra másolva!
Általános mozgósítás lesz az önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai Donyecki Népköztársaságban – közölte az Oroszország által támogatott a donyecki szakadárok vezetője. Olekszandr Zaharcsenko százezer harcos verbuválását tervezik.
Vágólapra másolva!

A szeparatisták próbálják elfoglalni a kulcsfontosságú Gyebalceve városát, miközben tüzérségi támadás érte a donyecki régió központját.

A lázadók jelentések szerint már elérték Gyebalceve határát, ahonnan több száz ember elmenekült

A BBC jelentése szerint több tucatnyi civil vesztette életét a front mindkét oldalán a hétvégén.

Washington fegyverszállítást fontolgat

A Moszkva támogatását élvező kelet-ukrajnai szakadárok fokozódó támadásainak hatására a NATO katonai vezetése és az amerikai kormány több tisztségviselője egyre inkább hajlik arra, hogy az Egyesült Államok védelmi célú fegyverekkel és felszereléssel lássa el a kijevi kormány ostromlott erőit - mondták el vasárnap a The New York Timesnak amerikai tisztségviselők.

Barack „Obama elnök még nem döntött ilyen értelmű segítségnyújtásról. Az ukrán erők által az elmúlt hetekben elszenvedett sorozatos kudarcok miatt azonban az Obama-kormány új megközelítésben vizsgálja a katonai támogatás kérdését” – idézte az MTI a befolyásos amerikai liberális napilapot.