Melegcsókkal a legnagyobb orosz homofób ellen

2015.02.03. 15:17

Vitalij Milonov az egyik leghírhedtebb orosz homofób, a melegellenes törvények szülőatyja. Egy leszbikus pár méltó bosszút állt rajta, amikor észrevették, hogy elszundított a Moszkvából Szentpétervárra tartó repülőjáraton.

Az orosz honatya váltig hangoztatja, hogy a melegek „gyerekeket erőszakolnak meg”, hazudnak, amikor azt állítják, hogy erőszaknak vannak kitéve a homofóbok részéről, hiszen valójában meleg férfiak járják az utcákat azzal a feltett szándékkal, hogy heteroszexuálisokat verjenek.

Elkötelezett ellensége az azonos neműek kapcsolatának, és ő volt a szülőatyja a hírhedt „melegpropagandát tiltó törvénynek”, amelyet 2013-ban írt alá Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Bosszúszelfi

A brit Independent szerint így aztán nem meglepő, hogy amikor egy leszbikus pár felismerte az alvó Milonovot a Moszkva-Szentpétervár repülőjáraton, úgy döntöttek, hogy a maguk módján állnak rajta bosszút – tudtán kívül melegcsókról készült szelfi szereplőjévé teszik.

„Ezek az idióták annyira felbátorodtak, hogy a fotó elkészülte után a gép végébe futottak, leültek, és abba se hagyták a smárolást az út végéig” – panaszkodott zavartan Milonov, miután a képet feltették a melegjogi aktivisták a Facebookra és a Twitterre.

 A szöveg: Milonov, csókolózó leszbikusok és egy náci. Egész Oroszország egyetlen fényképen".

Éppen szigorítana

Milonov egyébként éppen most készül arra, hogy újabb csapást mérjen a melegekre, az orosz törvények ugyanis egyelőre engedélyezik a leszbikusok házasságát.

A képen szereplő pár, Irina Sumilova és Aljona Furszova is házas: januárban esküdtek egymásnak örök hűséget Szentpéterváron.