Jutalmat ígért egy pakisztáni ellenzéki politikus annak, aki megöli a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap tulajdonosát.

A Dawn (Hajnal) című pakisztáni lap beszámolója szerint Gulam Ahmed Bilur korábbi vasútügyi miniszter, az Avami Nemzeti Párt (ANP) politikusa a hétfői parlamenti ülésen azt mondta, 200 ezer dollárt (mintegy 54,6 millió forint) fizet annak, aki meggyilkolja a lap tulajdonosát.

Már volt hasonló akciója

 A párizsi terrortámadások három elkövetője rokonai számára 100 ezer dollár támogatást ígért. A politikus három évvel ezelőtt ugyanekkora jutalmat helyezett kilátásba annak is, aki megöli az internetre feltöltött egyik iszlámellenes videó szerzőjét. A férfit azóta nem látták.

Médiahack?

A pakisztáni lap úgy vélekedett, hogy a világi ANP párt politikusa csak a sajtó figyelmét akarta magára vonni. A lap szerint kétséges, hogy a politikus ennyi pénzt áldozna saját vagyonából. A vallásokat gyakran durván kifigurázó lap január elején iszlamista terrortámadás célpontjává vált a vallásalapító Mohamed prófétát ábrázoló rajzai miatt. A támadásban 12-en haltak meg.

Tüntetés a Charlie Hebdo ellen AfganisztánbanForrás: MTI/EPA/Gulamula Habibi