A Közel-Keleten tartózkodó walesi herceg szerint aggasztó, ahogyan a brit fiatalok szélsőségessé válnak. A trónörökös ennek egyik okát az interneten fellelhető „elképesztő mennyiségű” hülyeségben látja.

Riasztónak és az egyik legnagyobb aggodalomnak nevezte a brit trónörökös országa fiataljainak radikalizálódását. Károly herceg a BBC 2-es rádiójának nyilatkozva azt mondta: reméli, hogy sikerül hidakat építeni „a két nagy hit” – a kereszténység és az iszlám vallás – között, „mert az Isten arra tanított minket, hogy tiszteljük a szomszédainkat”. Ezzel kapcsolatban kifejezte aggodalmát a közel-keleti keresztény egyházak üldöztetése miatt. „Bárcsak többet tehetnék értük” – fogalmazott.

Károly herceg aggódikForrás: AFP/Chris Jackson

A herceg éppen Jordániában tartózkodik a Közel-Keleten tett hatnapos látogatása keretében, ma pedig találkozik II. Abdallah jordán királlyal, aki nemrég kemény válaszlépést ígért az Iszlám Államnak, miután a terrorszervezet élve elégette a jordán légierő egyik pilótáját, Maáz al-Kaszaszbét.

„Ijesztő, ahogy némelyek vagy egy másik emberrel való találkozás után vagy az interneten és az ott megtalálható, elképesztő mennyiségű hülyeségen keresztül válnak szélsőségessé” – fogalmazott a walesi herceg, aki szerint a megoldás az lenne, ha az illetőket „konstruktív utakra” terelnék, mint teszi azt például az általa alapított jótékonysági szervezet, a Prince's Trust