Károly herceg: Az internet tele van hülyeségekkel

Prince Of Wales And The Duchess Of Cornwall Visit Mexico - Day 4 GettyImageRank2 HORIZONTAL Waist Up Mexico Royalty Monterrey LATIN AMERICA Prince Charles Arts Culture and Entertainment Human Interest official welcome British Royalty Parque Fundidora Prin
MONTERREY, MEXICO - NOVEMBER 05: Prince Charles, Prince of Wales is seen during an Official Welcome at the Parque Fundidora November 5, 2014 in Monterrey, Mexico. The Royal Couple are on the final day of a four day visit to Mexico as part of a Royal tour to Colombia and Mexico. Chris Jackson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Közel-Keleten tartózkodó walesi herceg szerint aggasztó, ahogyan a brit fiatalok szélsőségessé válnak. A trónörökös ennek egyik okát az interneten fellelhető „elképesztő mennyiségű” hülyeségben látja.
Vágólapra másolva!

Riasztónak és az egyik legnagyobb aggodalomnak nevezte a brit trónörökös országa fiataljainak radikalizálódását. Károly herceg a BBC 2-es rádiójának nyilatkozva azt mondta: reméli, hogy sikerül hidakat építeni „a két nagy hit” – a kereszténység és az iszlám vallás – között, „mert az Isten arra tanított minket, hogy tiszteljük a szomszédainkat”. Ezzel kapcsolatban kifejezte aggodalmát a közel-keleti keresztény egyházak üldöztetése miatt. „Bárcsak többet tehetnék értük” – fogalmazott.

Károly herceg aggódik Forrás: AFP/Chris Jackson

A herceg éppen Jordániában tartózkodik a Közel-Keleten tett hatnapos látogatása keretében, ma pedig találkozik II. Abdallah jordán királlyal, aki nemrég kemény válaszlépést ígért az Iszlám Államnak, miután a terrorszervezet élve elégette a jordán légierő egyik pilótáját, Maáz al-Kaszaszbét.

„Ijesztő, ahogy némelyek vagy egy másik emberrel való találkozás után vagy az interneten és az ott megtalálható, elképesztő mennyiségű hülyeségen keresztül válnak szélsőségessé” – fogalmazott a walesi herceg, aki szerint a megoldás az lenne, ha az illetőket „konstruktív utakra” terelnék, mint teszi azt például az általa alapított jótékonysági szervezet, a Prince's Trust.