Legalább hatvan autó ütközött össze az A1-es autópályán Ausztriában Amstetten közelében. A hófúvás miatt rosszak voltak a látási viszonyok. Húsz ember megsérült.

Több tömeges karambol is történt szinte egy időben Ausztriában az A1-es autópályán Amstetten térségében vasárnap. Összesen körülbelül hatvan jármű ütközött egymásnak, a baleseteknek húsz sérültjük van - közölte az osztrák tűzoltóság és az autópálya-kezelő.

A balesetet az erős hófúvás miatti rossz látási viszonyok okozhatták. A Bécs irányába tartó oldalon 25, a Linz felé tartók közül 35 autó ütközött össze vasárnap délután.

Az első segélyhívás négy óra körül futott be a tűzoltósághoz, egy ráfutásos karambolt jelentettek be. A tűzoltóság ügyeletese még a telefonbeszélgetés alatt hangos csattanásokat hallott, amint további járművek ütköztek neki a már álló gépkocsiknak. A balesetet látva az ellenkező irányba tartó forgalomban feltehetően többen lelassítottak, hogy jobban lássák, mi történt, és ezzel szintén karambolt idéztek elő.

A balesetekben mintegy húszan megsérültek, de a tűzoltóság közlése szerint senkit nem kellett az autójából kiszabadítani.