Magyar turisták is megsérültek egy thaiföldi közúti balesetben

2015.02.09. 11:44

Feltehetőleg magyar és román állampolgárságú turisták sérültek meg egy thaiföldi közúti balesetben a hétvégén - jelentették hétfőn thaiföldi hírportálok. A bangkoki magyar konzul megerősítette, hogy a balesetnek van egy közepesen súlyos magyar sérültje, akit kórházban ápolnak.

A turisták egy platós kisteherautóból átalakított kirándulóautón utaztak vasárnap egy vízeséshez Koh Szamui szigeten, amikor a jármű lesodródott az útról, és felborult. Tizenkét turista sérült meg, közülük egy válságos állapotban van - közölték a helyi kórház tisztségviselői.

Egy szemtanú szerint a jármű gyorsan haladt, és a borulás után egyes utasai kirepültek belőle.

Elmenekült a sofőr

A 29 éves vezető elmenekült a helyszínről, a rendőrség körözi - jelentették a Samui Times és a Chiangrai Times című honlapok.

Endreffy Lóránd bangkoki konzul az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta, hogy egy magyar turista közepesen súlyos sérülést szenvedett, nincs életveszélyben, kórházban ápolják. A sérült hozzátartozóival felvették a kapcsolatot.

Kirepültek az autóból

Niran Klodsuwan, a baleset egyik szemtanúja szerint az négykerékmeghajtású dzsipből busszá alakított jármű nagy sebességgel haladt, amikor bekövetkezett a baleset. Az ütközés hatására többen kirepültek a járműből - írja a chiangraitimes.com.

 

A kisbusz üzemeltője a "Funny Day Safari" társaság, amely rendszeresen szállít turistákat a Na Min vízeséshez.