Mérgező felhő okozott pánikot Barcelona mellett

Barcelona, mérgező felhő
Vágólapra másolva!
Hatalmas, mérgező, narancs színű felhő borította be Barcelona környékét, miután robbanás történt egy vegyi üzemben. A hatóságok arra kérték a lakosokat, hogy maradjanak otthon és csukják be az ablakokat. 
Vágólapra másolva!

A Barcelonától mintegy 60 kilométerre fekvő Igualada településen valószínűleg két vegyi anyag, salétromsav és még egy anyag, valószínűleg vas-klorid került a levegőbe. A robbanás után keletkezett tűzben három ember megsérült.

Kijárási tilalom

A robbanás miatt hatalmas, mérgező felhő borította be a környéket, ezért a kormány arra figyelmeztette az helyieket, hogy csukják be az ablakokat és ne menjenek ki a szabadba. A hatóságok több utat is lezártak.

A Reuters tudósítása szerint a robbanás után négy órával részlegesen feloldották a korlátozásokat, de az időseket arra kérték, hogy még ne hagyják el a lakásukat.

Nem oszlik fel

„Sajnos szélcsend van a környéken, ezért egy ideig még biztosan nem oszlik fel a mérgező felhő – mondta az El Paísnak Ramon Espadaler, katalán belügyminiszter.

A spanyol katasztrófavédelem a Twitteren keresztül arra kérte a helyieket, hogy őrizzék meg a nyugalmukat és ne menjenek ki fényképezni, amíg teljesen fel nem oldják a kijárási tilalmat.