Alig pár héttel az után, hogy Demis Roussos világhírű görög énekes elhunyt, fényűző görögországi otthona máris megvásárolható 2 millió euróért (mintegy 612 millió forintért).

Az Athénhez közeli Voula elővárosban fekvő, egy öbölre néző ház eladásáról az énekes két gyermeke, Emily és Kyrillos döntött - írja a Greek Reporter internetes portál.

A január végén elhunyt énekes szeretett házakat vásárolni, és azokat saját stílusa szerint díszíteni. Athénban, Párizsban és New Yorkban is vásárolt házakat, amelyek mind sajátságos kozmopolita hangulatot árasztottak.

Demis Roussos egy moszkvai koncertjénForrás: RIA Novosti/Iliya Pitalev

"Sosem engedném, hogy egy lakberendező jöjjön az otthonomba. Azt akarom, hogy a ház részesüljön a saját személyiségemből" - nyilatkozta a világhírű énekes korábban. Akkor hozzátette azt is, egyszer egy másik híres görög énekes meg akarta vásárolni a házát, mert állítása szerint sosem látott szebb helyett az ő otthonánál.

Roussos pályafutása alatt több tízmillió lemezt adott el. Karrierje a hetvenes években ért a csúcsára, ezekben az években egy sor nagylemezt készített, miközben milliók hallgatták dalait, és a rajongók órákat vártak egy-egy tőle származó aláírásra.