Busz és kamionok, vonat és busz ütközött

Anahuac, 2015. február 14.
Rendőrök dolgoznak annak a közlekedési balesetnek a helyszínén a Mexikó északkeleti részén fekvő Anahuacban 2015. február 13-án éjjel, ahol egy tehervonat rohant egy zsúfolt autóbuszba. A balesetben legkevesebb 16-an életüket ve
A mexikói balesetben érintett busz
Vágólapra másolva!
Három kamion és egy autóbusz ütközött össze péntek este Franciaország északi részében egy autópályán, a balesetben ketten meghaltak és négyen megsérültek. Tehervonat rohant egy zsúfolt autóbuszba Mexikóban helyi idő szerint péntek este, a súlyos balesetben legalább 16-an meghaltak, 30-an megsérültek.
Vágólapra másolva!

A francia balesetben érintett busz a párizsi Eurodisney vidámparkba vitt brit iskolásokat és szüleiket. A katasztrófavédelem közlése szerint az egyik kamion sofőrje és egy másik teherautó utasa halt meg. A busz utasai közül négyen sérültek meg, de egyiküket sem kellett kórházba szállítani. Az ütközést követően mind a négy jármű kigyulladt, de a busz utasait még ez előtt sikerült kimenekíteni a járműből.
A baleset miatt az A1-es francia autópálya Lille és Párizs közti szakaszát több órára át mindkét irányban lezárták.

Tehervonat rohant egy zsúfolt autóbuszba Mexikóban. A balesetben legalább 16-an meghaltak, 30-an megsérültek. Az északkeleti Anahuacban bekövetkezett tragédiát az első vizsgálatok szerint az okozta, hogy a busz nem állt meg a fénysorompónál, a tilos jelzés ellenére. A vonat szabályosan kettévágta a járművet - mondta el a helyi katasztrófavédelem illetékese. A 40 férőhelyes buszon állítólag legalább hatvanan utaztak.

A mexikói balesetben érintett busz Forrás: MTI/EPA