Hatalmas tűz pusztított egy iszlám vallási központban az egyesült államokbeli Houstonban, az intézmény tisztségviselői szerint a hatóságok gyújtogatásra gyanakszanak.

A Texas állambeli városban működő Quba Iszlám Intézet arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy a pénteki tűzvészben a kigyulladt épület teljes egészében megsemmisült, személyi sérülés azonban nem történt. „A nyomozók világossá tették, hogy a tüzet nem baleset okozta” – írta a szervezet, amely szerint a helyszínen gyújtófolyadékot találtak.

Az ABC amerikai televízió felvételein az épület felett gomolygó fekete füstoszlop és magasba felcsapó lángok voltak láthatóak. A tájékoztatás szerint az ingatlant elsősorban könyv- és bútorraktárként használták. Hivatalos források egyelőre nem kommentálták a történteket.

A felgyújtott mecset TexasbanForrás: AFP/Aaron M. Sprecher

Három nappal ezelőtt egy 46 éves amerikai férfi agyonlőtt három muszlim egyetemistát az észak-karolinai Chapel Hillben. A tettes a jelek szerint egy parkolóhely miatt régóta tartó, szomszédok közötti vita miatt lőtte fejbe a diákokat, a hatóságok azonban vizsgálják a „gyűlölet-bűncselekmény” lehetőségét is.