Obama: A terroristák nem vallási vezetők

2015.02.19. 06:28

Az Egyesült Államok nem az iszlámmal, hanem annak lezüllesztőivel áll háborúban - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök, aki egységre szólított fel a „szélsőségesség hamis ígéreteivel szemben”.

Az elnök az erőszakos szélsőségesség leküzdése érdekében több mint 60 ország részvételével a Fehér Házban megtartott csúcstalálkozón beszélt erről, ahol elmondta azt is, hogy a terroristák nem vallási vezetők és nem beszélhetnek egymilliárd muszlim nevében, „akik elutasítják a gyűlölettel teli ideológiájukat”.

Barack Obama a rá nehezedő konzervatív nyomás ellenére beszédében kerülte az "iszlám szélsőségesség" kifejezéstForrás: AFP/Saul Loeb

Nem a vallással van a baj

„Mi nem az iszlámmal állunk háborúban. Mi azokkal az emberekkel állunk háborúban, akik lezüllesztették az iszlámot” - hangsúlyozta az elnök.

„Egyetlen vallás sem felelős a terrorizmusért” - mondta Barack Obama, hozzátéve, hogy az erőszakról az emberek tehetnek. Továbbá, az amerikai elnök felszólította az amerikai muszlim közösségeket, hogy tegyenek többet az erőszakos szélsőségesség elleni küzdelemért.

Egy friss felmérés szerint az amerikaiaknak egyáltalán nem tetszik, ahogyan Barack Obama kezeli az Iszlám Államot. Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.