Összeütközött két vonat Zürichtől északra

Rafz, 2015. február 20.
Vonatbaleset helyszíne a Zürichtől északra fekvő Rafz település vasútállomásán 2015. február 20-án, miután egy gyorsvonat beleütközött egy elővárosi vonatba. A balesetben öt utas megsebesült, köztük egy súlyosan. (MTI/EPA/Ennio Lea
Rafz, 2015. február 20. Vonatbaleset helyszíne a Zürichtől északra fekvő Rafz település vasútállomásán 2015. február 20-án, miután egy gyorsvonat beleütközött egy elővárosi vonatba. A balesetben öt utas megsebesült, köztük egy súlyosan. (MTI/EPA/Ennio Leanza)
Vágólapra másolva!
Összeütközött két vonat péntek reggel Svájcban, a Zürichtől északra fekvő Rafz településnél - közölte Zürich kanton rendőrségének szóvivője.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a balesetben öten sérültek meg, egy ember súlyosan.

Egy szemtanú szerint az egyik mozdony vezetője nem vette észre a jelzőlámpa tilos jelzését.

Hivatalosan még nem tudni a baleset okát Forrás: MTI/Ennio Leanza

"A váróban ültem, amikor hirtelen hatalmas robajt hallottam. Kiszaladtam, akkor láttam, hogy a vagonok az oldalukra fordultak. Az egyik mozdonyvezető azonnal kiugrott a fülkéjéből, felvette a láthatósági mellényét, és elkezdte a mentést, a járókelők közben hívták a mentőket" - mesélte a Blick című lapnak.

Egy szemtanú szerint az egyik mozdonyvezető nem vette észre a piros jelzést Forrás: MTI/Ennio Leanza

Helyi sajtójelentések szerint több vasúti kocsi felborult, rengeteg mentőautó vonul a helyszínre. A Blick című lap már fotókat is közölt a balesetről.

A Neue Zürcher Zeitung honlapja azt írja, hogy egy külvárosi és egy gyorsvonat ütközött.

A mentés idején nem járnak a vonatok Bülach and Schaffhouse között – jelentette az AFP francia hírügynökség.