Öngyilkos lett Viktor Janukovics egyik legközelebbi bizalmasa

2015.02.28. 09:46

A 17. emeletről vetette ki magát Mihajlo Csecsetov, az egykori Régiók Pártjának parlamenti frakcióvezetője, akivel szemben bűnvádi eljárás folyt Ukrajnában.

Az oroszországi önkéntes száműzetésben élő volt ukrán elnök, Viktor Janukovics politikai jobbkezének számító Csecsetov szombatra virradó éjjel zuhant ki 17. emeleti kijevi lakásának ablakán. A hatóságok azóta megerősítették, hogy az oroszpárti politikus öngyilkos lett.

Gondolom, Így a jobb mindenkinek

Feleségének elmondása szerint a férje röviddel éjfél után felkelt az ágyból, és a dolgozószobája ment. Amikor a keresésére indult, már csak a levetett papucsát találta meg a szélesre tárt ablak előtt. Az asztalon egy búcsúlevél feküdt, a következő szöveggel: „Nem maradt semmilyen morális erőm a további élethez. Elmegyek. Gondolom, így a jobb mindenkinek. Mindenkinek köszönöm az eddigi támogatást."

Mihajlo CsecsetovForrás: politika.cn.us

Házi őrizetben volt

Mihajlo Csecsetov búcsúleveleForrás: pravda.com.ua

Viktor Janukovics elnöksége idején Mihajlo Csecsetov a kormányon lévő Régiók Pártjának frakcióvezetője volt. Az ukrán főügyészség nemrég a hatalommal való visszaélés címén bűnvádi eljárást indított ellene, és elrendelte az előzetes letartóztatását. Börtöncelláját pár nap múlva – Ukrajna történelmében rekordösszegnek számító – 5 millió hrivnya óvadék ellenében hagyhatta el. A vizsgálat lezárulásáig házi őrizetben kellett maradnia, mely során jeladóval ellátott karperecet kellett viselnie.