Rakétákat lőtt ki Phenjan az amerikai hadgyakorlat miatt

Észak-Korea Dél-Korea
Szöul, 2015. március 2. Egy férfi Észak-Korea által kilőtt rakétákról szóló televíziós híradást néz a szöuli pályaudvaron 2015. március 2-án. Észak-Korea kilőtt két rövid hatótávolságú rakétát partjaitól keletre a tengerbe, amely azzal függ össze, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea hétfőn elkezdi Key Resolve és Foal Eagle fedőnevű, évenként megrendezésre kerülő nyolc hétig tartó hadgyakorlatát. Phenjan ismét háborúval fenyegette meg az Egyesült Államokat a hadgyakorlat miatt.
Vágólapra másolva!
Észak-Korea kilőtt két rövid hatótávolságú rakétát tiltakozásul a szokásos éves dél-koreai-amerikai hadgyakorlat ellen.
Vágólapra másolva!

A rakétákat az ország nyugati partjáról indították el kelet felé, és azok a Japán-tengerbe csapódtak be – közölte a dél-koreai hadsereg egy meg nem nevezett tisztségviselője. A CNN információi szerint a két Scud-Cs-t a Phenjantól 60 km-re délkeletre fekvő Nampo közeléből lőhették ki.

A rakétakilövésről szóló televíziós híradást nézi egy férfi a szöuli pályaudvaron Forrás: MTI/AP/Li Dzsin Man

Háborúval fenyegetnek

A rakétakísérlet azzal függhet össze, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea hétfőn kezdi meg Key Resolve és Foal Eagle fedőnevű, nyolc hétig tartó hadgyakorlatát, amelyet minden évben megrendez. Phenjan ismét háborúval fenyegette meg az Egyesült Államokat a hadgyakorlat miatt, mint három nappal korábban is.

A KCNA észak-koreai hírügynökség jelentése szerint a hadsereg szóvivője azt mondta: "a Koreai félszigeten ismét hajszálnyira vagyunk egy háború kezdetétől. Az amerikai imperialisták és szövetségeseik agressziója ellen nem használ sem a párbeszéd, sem a béke, csak a könyörtelen katonai csapások."