Kiemelték a holttesteket a lezuhant helikopterekből

helikopterbaleset
Picture of the burning wreckages of two helicopters which collided mid-air near Villa Castelli, in the Argentine province of La Rioja, on March 9, 2015. Eight French nationals, including sports stars, filming a reality TV show were killed Monday along with two Argentine pilots when their helicopters collided in mid-air in northwestern Argentina, officials said. AFP PHOTO / ALDO PORTUGAL --- ALTERNATIVE CROP - BEST QUALITY AVAILABLE
Vágólapra másolva!
Kiemelték kedden a TF1 francia kereskedelmi televízió túlélőshow-jának argentínai forgatása közben, helikopterbalesetben meghalt tíz ember holttestét a roncsok közül - közölték a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

"Valamennyi holttestet kiemeltünk a két gép roncsai közül" - mondta sajtótájékoztatóján Virgina Illanes Bordon, a nyomozás vezetője a Buenos Airestől 1100 kilométerre található helyszínen, az ország északnyugati La Rioja tartományában.

Vizsgálják, miért ütközött össze 100 méteres magasságban a két helikopter Forrás: AFP/Aldo Portugal

Keresik az okokat

Az argentin polgári légi közlekedés szakértői a teljesen szétroncsolódott helikopterek maradványai között megkezdték a helyszíni vizsgálatokat annak kiderítésére, hogy a két gép hogyan ütközhetett össze a levegőben.

A tragédia a TF1 Dropped című műsorának forgatása közben történt, a 2800 lakosú Villa Castelli nevű település közelében. A harmadik éve tartó sorozat élsportoló szereplőinek szélsőséges természeti körülmények között kellett versenyfeladatokat teljesíteniük.

A balesetben három francia sportolón kívül a tévéstáb öt tagja, valamint a gép két helyi pilótája vesztette éltét. A szerencsétlenséget senki nem élte túl.

Ütközés a magasban

A francia televíziókban sugárzott felvétel (amelyet itt nézhet meg) szerint a két helikopter mintegy 100 méteres magasságban egymás felett repült párhuzamosan, amikor az alacsonyabban haladó megemelkedett, és alulról meglökte a felette repülő másik gépet. Mindkét helikopter letért az útjáról és néhány másodpercen belül lezuhant.

A légi katasztrófák kivizsgálásával foglalkozó francia hivatal szakértői a párizsi ügyészség felkérésére már elindultak a helyszínre, ahol a helyi hatóságokkal együtt fogják vizsgálni a szerencsétlenség okait.