Internetes drogáruházat számoltak föl

Vágólapra másolva!
Németországban felszámoltak egy online áruházat üzemeltetető nemzetközi kábítószer-terjesztő hálózatot. A portált egy 20 éves lipcsei fiatalember fejleszthette, akinél több száz kiló különféle kábítószert találtak.
Vágólapra másolva!

A lipcsei rendőrség közölte, hogy a shiny-flakes.to címen működtetett drogáruház ügyében országszerte 38 házkutatást tartottak és összesen 360 kilogramm kábítószert foglaltak le. Ebből 320 kilogrammot a 20 éves lipcsei fiatal lakóhelyén.

15 millió forintnyi készpénz volt a lakásban

Az őrizetbe vett fiatalember szüleinek tulajdonában álló ingatlanban mindenekelőtt a kristály fantázianéven ismert kábítószer, valamint kokain, speed, ectasy, LSD, hasis és marihuána volt nagyobb mennyiségben.

Marihuánát is lefoglaltak Forrás:police.hu

A lakásban találtak még a szerek kiporciózására és csomagolására használt eszközöket és anyagokat is, és 48 ezer euró (majdnem 15 millió forint) készpénzt.

Bolgár futárt alkalmaztak

A Szászország tartományi nagyváros rendőrsége tavaly március óta nyomoz a portál ügyében. Lipcsében őrizetbe vettek egy 51 éves bolgárt is, aki a hálózat egyik futára lehetett, és országszerte további öt embert.

Most a rendőrség reklámozza magát a honlapon

Az MDR regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság szerint az online áruház két évig működhetett. Az oldalon jelenleg a szászországi rendőrség reklámozza magát.
"Gyanúsan jó melók! 1 szakma - 1000 lehetőség. Szászországi rendőrség" - olvasható a shiny-flakes.to cím alatt. Itthon januárban kétszer is százmilliós drogküldeményt foglaltak le a budapesti reptéren, egy nyíregyházi tanyán pedig két tonna kábítószer-alapanyagra bukkantak.