Mindenki Putyin harmadik gyerekére kíváncsi

Vlagyimir Putyin és Alina Kabajeva
Vágólapra másolva!
Kategorikusan cáfolta a Kreml azt a svájci sajtóban megjelent pletykát, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek gyereke született volna.
Vágólapra másolva!

"Hamisak a Vlagyimir Putyin gyerekének születéséről szóló hírek" - idézte Dmitrij Peszkovot, az orosz elnök szóvivőjét pénteken a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. "Azt tervezem, megkörnyékezek néhány gazdag embert, hogy rendezzék meg a legjobb újságírói kacsa című versenyt" - jegyezte meg ironikusan Peszkov a Forbes magazin orosz változatában.

Vlagyimir Putyin és Alina Kabajeva Forrás: AFP

A svájci Bild lap "értesülése" nyomán az európai sajtót ugyanis bejárta az a meg nem nevezett forrásokra hivatkozó hír, miszerint az orosz elnök ismét apa lett. Néhány médium azt is tudni vélte, hogy Putyin elkísérte a gyermek anyját a svájci Luganóba a szülésre. Tavaly decemberben Putyin, aki két lány apja és magánéletét gondosan elrejti a kíváncsi szemek elől, mindenki legnagyobb megdöbbenésére elárulta, hogy szerelmes lett. Részleteket azonban nem mondott szerelméről.

Semmi sem biztos

Az orosz elnök 2013 áprilisában jelentette be, hogy harminc év házasság után elválik feleségétől, Ljudmilla Skrebnyevától. Az oroszok azóta hiába próbálják kideríteni, ki Putyin új barátnője. Korábban hírbe hozták Alina Kabajevával, a ritmikus gimnasztika korábbi (athéni) orosz olimpiai bajnokával, ezt azonban nyilvánosan tagadta. Az Interfax orosz hírügynökség egyébként azt megírta, hogy Kabajevának néhány napja valóban gyereke született Svájcban.

Az orosz médiában állandóan jelenlévő Putyin március 5. óta nem mutatkozott nyilvánosan, emiatt indultak el a közösségi oldalakon a találgatások az államfő hollétéről, illetve egészségi állapotáról. Peszkov csütörtökön egy moszkvai rádiónak úgy nyilatkozott, az elnök "teljesen jó egészségnek örvend".